Trimsalon Petra Klein

Niet iedere kat is in staat zichzelf te verzorgen. Van langharige katten weten we dat ze volkomen kunnen vervilten zonder onderhoud van de mens. Maar ook de kortharige varianten kunnen klitten krijgen.

Dit zien we vooral bij katten die ouder worden, dikke katten, dieren met een dubbele vacht (b.v. Britse kortharen), en katten met een medische achtergrond. 
Veel katten met een slechte vachtconditie geven simpelweg de moed op zichzelf te onderhouden. Slechts een enkeling is in het bezit van een onderhoudsvrije vacht welke altijd soepel en natuurlijk valt. Ook verandert de vachtconstructie en het verhaarpatroon in de loop der jaren. Het gevolg is een doorlopend verharende kat of juist één waar de onder- en bovenvacht in elkaar gaan zitten en harde stukken gaan vormen. De huid krijgt niet meer voldoende lucht en verstikt, waardoor er vele huidschilfers ontstaan.
Dit is vooral zichtbaar bij donker gekleurde katten. Deze katten knappen geweldig op van een goede uitwolbeurt. Een langharige kat met een meegaand karakter, een goede vachtconstructie en (van jongs af) gewend aan een regelmatige kam- en inspectiebeurt zal zijn eigenaar weinig problemen geven.

Trimsalon Petra Klein

Petra Klein
Julius Rontgenlaan 14
2264 VV Leidschendam
trimsalon@trimsalonpetraklein.nl

Bezoek website

Neem contact op met de trimsalon "Trimsalon Petra Klein"

Onze sponsors